iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Εν αναμονή της
''μητέρας των μαχών''
στο Κίεβο


Σκληρές μάχες ανά την ουκρανική επικράτεια ενώ συμπληρώνονται το Σάββατο 17 ημέρες από την ρωσική εισβολή.

Στο Κίεβο οι πολεμικές προετοιμασίες έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους καθώς όλοι περιμένουν την «μητέρα των μαχών». Τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν να περικυκλώσουν το Κίεβο από δύο κατευθύνσεις και συγκεκριμένα από το Ιρπίν και από το Τσερνίκοφ. Οι ουκρανικές αρχές σημειώνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα παρουσιάζουν στασιμότητά και επιχειρούν να ανασυγκροτηθούνμε νέες δυνάμεις από την Κριμαία πριν προχωρήσουν στη μεγάλη επίθεση. Υπάρχουν εκτιμήσεις όμως που αναφέρουν ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τους ανεφοδιασμούς στην πρωτεύουσα αλλά και τους διαδρόμους από τους οποίους θα μπορούσαν να διαφύγουν άμαχοι προκειμένου να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση και να δεχθεί όρους παράδοσης.

Αυτή η τακτική έχει ήδη ακολουθηθεί στην Μαριούπολη. Όσοι έχουν μείνει στην ουκρανική πρωτεύουσα διαμηνύουν όμως ότι θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος.

Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν με όλα τους τα μέσα να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στα στρατεύματα των Ρώσων, ενώ λίγο νωρίτερα κατέρριψαν ρωσικό drone πάνω από το Κίεβο, το οποίο έπεσε πάνω σε κτίριο. Οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ώρες έχουν βομβαρδίσει χωριά έξω από το Κίεβο, ενώ οι υπηρεσίες προσπαθούν με οχυρώματα να κλείσουν τα περάσματα προς την πρωτεύουσα.