iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Συναγερμός στο Λονδίνο
Διαρροή αερίου στο
Ολυμπιακό Πάρκο


Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα «σοβαρό περιστατικό» στο Ολυμπιακό Πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ», στο Στράτφοντ, και να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε σημαντικό αριθμό ασθενών.

Η London Legacy Development Corporation που διαχειρίζεται το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 12.00 ώρα Ελλάδος και ότι η περιοχή αποκλείσθηκε και εκκενώθηκε.

Το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι υπήρξε διαρροή αερίου στο London Aquatics Centre, ένας κλειστός χώρος με πισίνες που αποτελούσε μία από τις κύριες εγκαταστάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Αργότερα ο τροποποιήθηκε και άνοιξε για το κοινό το 2014 ως Κέντρο Υγρού Στίβου το οποίο περιλαμβάνει μεγάλης έκτασης συγκρότημα άθλησης και αναψυχής.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ζήτησε από τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε «στενή επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν το περιστατικό».
Η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά με αναπνευστικές δυσκολίες και εργάζεται παράλληλα με την Πυροσβεστική και την Μητροπολιτική Αστυνομία.