iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

''Στοπ καρέ'' για τον
Μπρους Γουίλις λόγω
προβλημάτων υγείας


Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπρους Γουίλις, 67 ετών, βάζει τέλος στην καριέρα του για «λόγους υγείας», κυρίως επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Ο πολυαγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και κατόπιν ώριμης σκέψης, ο Μπρους εγκαταλείπει την καριέρα που τόσο αγαπούσε», αναφέρεται στην ανάρτηση της οικογένειας στο Instagram.
Το μήνυμα υπογράφουν η σύζυγος του Γουίλις Έμα Χέμινγκ, η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και οι κόρες του, Ράμερ, Σκάουτ, Ταλούλα, Μέιμπελ και Έβελιν.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η αφασία εμφανίζεται συνήθως έπειτα από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι και δυσκολεύει τον ασθενή να επικοινωνήσει. «Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα κάποιου να μιλάει, να γράφει, να καταλαβαίνει μια γλώσσα, προφορικά ή γραπτά». Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αφασίας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές, όμως η οικογένεια του «πολύ σκληρού για να πεθάνει» ηθοποιού δεν διευκρίνισε από ποια πάσχει.