iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Επιστροφή του Σίλβιο
Μπερλουσκόνι στο
Ιταλικό ποδόσφαιρο


Η άσημη Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι λύγισε στην παράταση την Πίζα με 3-4 και έκλεισε θέση στα σαλόνια της Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της απ' το 1912 που έχει ιδρυθεί!

Η ομάδα που χρηματοδοτεί ο άλλοτε πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην ιδιοκτήτης της Μίλαν που μεγαλούργησε στο ιταλικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επιστρέφει στο Καμπιονάτο με τη μικρή Μόντσα που έπειτα από 40 σεζόν στη Serie B κι άλλες 70 σε μικρότερες κατηγορίες, έκανε το όνειρο πραγματικότητα. 

Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήταν παρών στο γήπεδο μαζί με τον επί σειρά δεκαετιών στενό συνεργάτη του απ' τα χρόνια της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος επίσης εμπλέκεται με τη Μόντσα, είδαν το θαύμα τους να ολοκληρώνεται, έστω και με μπόλικη αγωνία καθώς η Πίζα στις καθυστερήσεις σκόραρε για το 3-2 ισοφαρίζοντας τη νίκη της Μόντσα του πρώτου αγώνα (2-1) και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί όμως οι Μπιανκορόσι με δύο γκολ, γύρισαν το 3-2 σε 3-4 και πανηγύρισαν έναν ιστορικό προβιβασμό.

Η επιστροφή του Μπερλουσκόνι στη Serie A έγινε ξανά viral στα social media, όπως είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα η εικόνα του με κλειστά τα μάτια (μάλλον έχοντας αποκοιμηθεί) στη διάρκεια του πρώτου μπαράζ με την Πίζα.