iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ο δικαστής που
κατέρρευσε όταν είδε
τις σορούς στο Τέξας


Ο Eulalio Diaz jr, είναι δικαστής στη μικρή πόλη Uvalde του Τέξας.
Του έλαχε το ζοφερό καθήκον να κάνει την αναγνώριση των πτωμάτων του πολύνεκρου μακελειού στο Robb elementary School. Ως τώρα, δίκαζε καμία μικροδιένεξη κι έκανε γάμους. Επειδή όμως η πόλη είναι μικρή και δεν έχει ιατροδικαστή, έπρεπε να πάει για αναγνώριση των νεκρών. Θεωρούσε πως ήταν προετοιμασμένος ψυχολογικά.
Αυτά που είδε ξεπέρασαν τα όριά του
Με το που μπήκε στο σχολείο ήταν όλα τα πτώματα ξαπλωμένα στο πάτωμα, με πρώτο πρώτο αυτό της γλυκιάς δασκάλας Ιρμα Γκαρσία που έβαλε το σώμα της ασπίδα μπροστά στα παιδιά. Με την Ίρμα είχαν μια χρονιά διαφορά απ όταν πήγαιναν σχολείο. Την ήξερε απο τότε.
Στη συνέχεια, άρχισε να συνειδητοποιεί οτι όλα τα παιδάκια που πέθαναν τα ήξερε - ήταν φίλος με τους γονείς τους και πολλές φορές και με τους παππούδες τους.
Τα παιδικά σώματα είναι τόσο πολύ παραμορφωμένα και κατακρεουργημένα απο τους πολλαπλούς πυροβολισμούς απο κοντά, που δε μπορεί να γίνει αναγνώριση και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκε να πάρει δείγματα ώστε να γίνει DNA testing σε εργαστήρια. Προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε καλύτερο ώστε να γλυτώσει τους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών απο όσο πόνο μπορούσε.
Στο τέλος, κατέρρευσε κι ο ίδιος...
ΠΗΓΗ fb Athena Venetaki