iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Και νέες προκλήσεις
του Ερντογάν
μέσω...Twitter


''Λάδι στη φωτιά'' ρίχνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που δεν χάνει ευκαιρία για νέες εμπρηστικές δηλώσεις και για επικοινωνιακές «φιέστες» με στόχο το εσωτερικό ακροατήριο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απαντά με ενίσχυση των συμμαχιών στην διπλωματική «σκακιέρα» και δίνει βάρος στην διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ουσιαστικά οι δύο χώρες ακολουθούν μία εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική, καθώς απευθύνεται και σε διαφορετικό κοινό. Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για τις εκλογές που θα γίνουν στη χώρα του το 2023 και επομένως υιοθετεί μια σκληρή ατζέντα με στόχο στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να εκτοξεύει νέες απειλές μέσω Twitter και μάλιστα στα ελληνικά. Είπε πως «η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να καλέσει την χώρα μας «να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.…»