iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Το μετάλλιο Ελευθερίας
μετά θάνατον στον
Στιβ Τζομπς


Ο Στιβ Τζομπς, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple, τιμήθηκε μετά θάνατον με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple, ήταν μεταξύ των 17 ατόμων, που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε, ως νικητές του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας.

«Το όραμα, η φαντασία και η δημιουργικότητά του οδήγησαν σε εφευρέσεις που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος, καθώς και να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία των υπολογιστών, της μουσικής, του κινηματογράφου και της ασύρματης επικοινωνίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, πρόκειται να απονεμηθεί στις 7 Ιουλίου και θεωρείται η υψηλότερη τιμή για τον πολίτη της χώρας και ο Λευκός Οίκος δήλωσε, ότι οι παραλήπτες «Ενσαρκώνουν την ψυχή του έθνους», καθώς απονέμεται σε άτομα, που έχουν κάνει υποδειγματική συνεισφορά στην ευημερία, στην ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, στην παγκόσμια ειρήνη ή σε άλλες σημαντικές κοινωνικές, δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.