iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

6 νεκροί και 24
τραυματίες σε παρέλαση
Ένοπλος άνοιξε πυρ


Τρόμος στη διάρκεια παρέλασης για την επέτειο της 4ης Ιουλίου στο Highland Park του Ιλινόις, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ.

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία.

Μάρτυρες υποστήριξαν πως είδαν τουλάχιστον πέντε αιμόφυρτους ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και άλλον έναν κάτω από μια κουβέρτα, σύμφωνα με την Chicago Sun Times, ενώ ρεπόρτερ της ίδιας εφημερίδας είπε πως ειδε τρία άτομα να έχουν πέσει στον δρόμο και να μην έχουν τις αισθήσεις τους.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32 ότι υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Την ίδια πληροφορία, περί ενός νεκρού, μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο WGN TV.

Οι πυροσβέστες και οι τραυματιοφορείς που βρίσκονταν στο σημείο ανέφεραν μέσω του ασυρμάτου τους ότι περίπου εννέα άτομα είχαν πυροβοληθεί. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά πολλά ασθενοφόρα εθεάθησαν να μεταφέρουν θύματα στο νοσοκομείο.

Ορισμένοι παρευρισκόμενοι στην παρέλαση, δήλωσαν ότι είδαν τον ένοπλο στην οροφή ενός κτιρίου, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.