iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ανταρσία κατά του
Μπόρις Τζόνσον
Μετράει μέρες;


Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς ένας - ένας οι υπουργοί και τα στελέχη του εγκαταλείπουν την κυβέρνηση.

Στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Μπόρις Τζόνσον περίμενε μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη: το ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ αποκαλύπτει ότι μια ομάδα υπουργών της κυβέρνησης μετέβη στην πρωθυπουργική κατοικία για να καλέσει τον ένοικό της να αποχωρήσει από το αξίωμά του.
Οι υπουργοί παρέδωσαν ένα τελεσίγραφο στον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντάς του ότι είτε εκείνος θα αποχωρήσει, είτε εκείνοι.
Η ομάδα που κάλεσε τον Τζόνσον σε παραίτηση αποτελείται από τους εξής: τον Ναντίμ Ζαχάουι, υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ουαλίας Σάιμον Χαρτ, τον Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις, τον υπουργό Στέγασης Κιτ Μάλτχαουζ και τον υπ. Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Επίσης, μεταξύ των αξιωματούχων που παρέδωσαν το τελεσίγραφο ήταν και η Μισέλ Ντόνελα, που διορίστηκε χθες υπουργός Παιδείας.

Η Πρίτι Πατέλ, η υπουργός Εσωτερικών, υποστηρίζει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που λένε ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να φύγει, αναφέρει δημοσιογράφος των «Times». Η Πατέλ ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του Βρετανού πρωθυπουργού.
Δημοσιογράφος των βρετανικών «Times» επικαλέστηκε δήλωση βουλευτή της Βρετανίας με στενή επαφή με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι όλα έχουν τελειώσει για τον Τζόνσον, αλλά ότι εκείνος θα συνεχίσει να παλεύει. «Αν πρόκειται να πεθάνεις, πέθανε πολεμώντας», είπε ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην προσέγγιση που φέρεται να ακολουθεί ο Τζόνσον.