iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Οριστικό το διαζύγιο
του 91χρονου μεγιστάνα
Ρούπερτ Μέρντοχ


Πέντε εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του χωρισμού τους ο Ρούπερτ Μέρντοχ και η Τζέρι Χολ οριστικοποίησαν το διαζύγιό τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προκαλέσει αίσθηση η είδηση ότι το πρώην σούπερ μόντελ και ηθοποιός ζήτησε στις 9 Αυγούστου από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες να ακυρώσει την αίτηση διαζυγίου, που είχε καταθέσει επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές», ένα νέο που πυροδότησε εικασίες για το μέλλον της σχέσης της με τον Μέρντοχ. Όπως όμως έγινε γνωστό αργότερα, οι δυο τους διευθέτησαν το θέμα του διαζυγίου εξωδικαστικά και «παραμένουν καλοί φίλοι», όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος του 91χρονου μεγιστάνα των ΜΜΕ για λογαριασμό του ζευγαριού σημειώνει ότι «η Τζέρι Χολ κι ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχουν οριστικοποιήσει το διαζύγιό τους. Παραμένουν καλοί φίλοι και εύχονται ο ένας στον άλλο τα καλύτερα για το μέλλον».
Μέρντοχ και Χολ ήταν έξι χρόνια μαζί, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο που κυκλοφόρησαν τα νέα του χωρισμού τους. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε μέσω email στην 66χρονη Χολ την απόφασή του να χωρίσουν, ενώ εκείνη τον περίμενε να επιστρέψει στη Βρετανία.
Εκείνη αντέδρασε καταθέτοντας την 1η Ιουλίου αίτηση διαζυγίου, όπου ανέφερε ότι δεν είχε στη διάθεσή της τα πλήρη οικονομικά στοιχεία του Μέρντοχ. Η Χολ κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, αντί στη Βρετανία, όπου είχαν παντρευτεί, καθώς η νομοθεσία της Καλιφόρνια προβλέπει σε περιπτώσεις διαζυγίων μοιρασιά εξ ημισείας των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν στη διάρκεια του γάμου.

Για τον Αυστραλό μεγιστάνα του Τύπου, με εκτιμώμενη περιουσία 16 δισ. ευρώ, ο γάμος με την Χολ ήταν ο τέταρτος. Για εκείνη ήταν τυπικά ο πρώτος μετά από έναν δεσμό 22 ετών με τον frontman των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά. Άγνωστο παραμένει αν οι Μέρντοχ και Χολ είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό, όπως φαίνεται ότι είχε κάνει εκείνος με την τρίτη σύζυγό του, Γουέντι Ντένγκ. Όταν χώρισαν το 2014, ο «φιλικός διακανονισμός τους» πιστεύεται ότι απέφερε στην Ντενγκ μετρητά και περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ άλλων μια έπαυλη στην Κίνα και ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, αλλά κανένα μερίδιο στην αυτοκρατορία του των ΜΜΕ.