iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Μεγάλο κύμα
συμπαράστασης για
τη Σάνα Μαρίν


Εκατοντάδες Φινλανδές δημοσίευσαν σύντομα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία φαίνονται να χορεύουν, για να υποστηρίξουν την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν, όταν εμφανίστηκε βίντεο στα οποία χορεύει με φίλες της ως φυσιολογικός άνθρωπος σε ιδιωτικό πάρτι σε σπίτι και σε ένα κλαμπ.

Τα βίντεο των γυναικών που χορεύουν και διασκεδάζουν με φίλους που δημοσιεύτηκαν με το hashtag «αλληλεγγύη με τη Σάνα» εμφανίστηκαν όταν η πρωθυπουργός αντιμετώπισε κριτική για τη συμπεριφορά της όταν διέρρευσαν δύο βίντεο στα οποία τραγουδά και χορεύει σε ένα πάρτι με φίλους και ένα άλλο σε ιδιωτικό VIP δωμάτιο γνωστού κλαμπ στο Ελσίνκι.
Οι επικριτές είπαν ότι τα βίντεο εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την προσωπική και πολιτική της κρίση. Οι ισχυρισμοί για λήψη ναρκωτικών στο πάρτι απορρίφθηκαν από την πρωθυπουργό, η οποία είπε ότι έκανε τεστ ναρκωτικών, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί όταν θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

Η ίδια υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτε άλλο από το να «χορεύει, να τραγουδά, να αγκαλιάζει τους φίλους μου και να πίνει αλκοόλ». «Ελπίζω ότι το 2022 θα γίνει αποδεκτό ότι ακόμη και εκείνοι που λαμβάνουν αποφάσεις χορεύουν, τραγουδούν και πηγαίνουν σε πάρτι», είπε η 36χρονη Μαρίν.