iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ως μάρτυρας ετάφη
η δημοσιογράφος
Ντάρια Ντούγκινα


Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για την κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του υπερεθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν, η οποία υποστήριζε την επίθεση στην Ουκρανία και σκοτώθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό της, μια επίθεση την οποία η Μόσχα αποδίδει στον Ζελένσκι, ενώ το Κίεβο αρνήθηκε κάθε ανάμιξη.

Η 29χρονη δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν εξερράγη το όχημά της, το οποίο οδηγούσε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα.

Ο πατέρας της, ο 60χρονος Ντούγκιν, ο οποίος εδώ και χρόνια υποστηρίζει τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας που θα απορροφούσε τα εδάφη χωρών όπως η Ουκρανία, είπε στους παρισταμένους πως η κόρη του πέθανε για τη Ρωσία.

«Αν ο τραγικός θάνατός της άγγιξε κάποιον, εκείνη θα του ζητούσε να υπερασπιστεί την ιερή (ρωσική) ορθοδοξία, το λαό και τη μητέρα πατρίδα», δήλωσε ο Ντούγκιν, ντυμένος στα μαύρα και φανερά συγκινημένος. «Πέθανε για τη Ρωσία, στη μητέρα πατρίδα και στην πρώτη γραμμή, η οποία δεν βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά εδώ».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε «ένα κατάπτυστο, ωμό έγκλημα», το οποιο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Ο Ρώσος πρόεδρος την τίμησε επίσης μετά θάνατον με το σημαντικό παράσημο του Τάγματος του Θάρρους.