iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Δύο γκολ ο Μπαπέ
στη ματσάρα
Παρί - Γιουβέντους


Με τον Κιλιάν Μπαπέ να κάνει ματσάρα, να πετυχαίνει δυο γκολ, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Γιουβέντους κι έκανε από την αρχή το μεγάλο βήμα πρωτιάς στον όμιλο.

Μόλις η δεύτερη φορά που χάνει η Γιούβε σε πρεμιέρα Champions League τα 23 τελευταία χρόνια.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Πάσα με λόμπα του Νεϊμάρ, μονοκόμματη βολίδα του Μπαπέ μέσα στην περιοχή και καμία πιθανότητα για τον Περίν! Ηταν η 5η φορά που ο Γάλλος σταρ σκόραρε στο πρώτο πεντάλεπτο ενός αγώνα του τουρνουά και μόνο ο Μέσι έχει περισσότερα (6). Ο Μπαπέ πέτυχε το γκολ Νο34 στο Champions League κι έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα του. Η Παρί είχε τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, χωρίς όμως να φανεί επιπλέον απειλητική.

Η Γιουβέντους πήρε μέτρα, πίεσε και στο 19' έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά την κεφαλιά του Μίλικ έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντοναρούμα, ενώ στη συνέχεια ο Βλάχοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Παρί στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της κατάφερε να σκοράρει με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της! Ο Χακίμι σέρβιρε με τη μια στην περιοχή, ο Μπαπέ δεν άφησε τη μπάλα να σκάσει στο έδαφος και με μονοκόμματο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Περίν.

 

Στην επανάληψη, ο Αλέγκρι θέλησε να προσθέσει εμπειρία, άφησε εκτός τον 19χρονο Μιρέτι, πέρασε τον ΜακΚένι και... δικαιώθηκε στο 53'. Βέβαια, είχε προηγηθεί η μεγάλη ευκαιρία του Νεϊμάρ στο 49', ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Περίν. Ο Ντοναρούμα έίχε κάκιστη έξοδο τέσσερα λεπτά αργότερα και ο Αμερικανός με κεφαλιά έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Εξαιρετικός ρυθμός στη συνέχεια, με τη « Μεγάλη Κυρία» να απειλεί στο 56' με τον Βλάχοβιτς.
Στο 64′ ο Μπαπέ έχασε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα με χατ-τρικ και η Γιουβέντους θα μπορούσε να κάνει το 2-2 στο 81′ με τον Λοκατέλι, αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωστά και κράτησε τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του.
Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Χακίμι (78′ Μουκιέλε), Βιτίνια (78′ Περέιρα), Βεράτι (87′ Σάντσες), Μέντες, Μέσι (84′ Σολέρ), Νεϊμάρ, Μπαπέ.

Γιουβέντους: Περίν, Μπρέμερ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Κουαδράδο (74′ Ντε Σίλιο), Ραμπιό (87′ Κιν), Παρέδες, Μιρέτι (46′ ΜακΚένι), Κόστιτς, Μίλικ (68′ Λοκατέλι), Βλάχοβιτς.