iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Σύντομα εκλογές
στην Ιταλία λέει
ο νέος πρωθυπουργός


Νέες εκλογές είτε στις αρχές του 2019 είτε μετά το καλοκαίρι στην Ιταλία προανήγγειλε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποδοχή εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Όπως εξήγησε ο Κοταρέλι ο χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνησή του θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί τότε οι εκλογές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι. Αν, αντίθετα, λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε, όπως είπε, θα εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός και μετά η χώρα θα πάει σε εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2019.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Κοταρέλι τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι ουδέτερη και ότι θα δράσει για το καλό της χώρας.

Ο Κοταρέλι δήλωσε ρητά πως ούτε ο ίδιος ούτε οι υπουργοί του θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. «Η κυβέρνησή μου θα διαχειριστεί με σωφροσύνη την δημόσια οικονομία», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης και νέος πρωθυπουργός.

«Με την Ευρώπη χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος, γνωρίζοντας ότι ο ρόλος μας, ως ιδρυτικής χώρας είναι βασικός, όπως και η παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο Κάρλο Κοταρέλι.