iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

''Κυβίστηση'' από Ακάρ:
Είμαστε έτοιμοι για
διάλογο με την Ελλάδα


Μια διαφορετική στάση σε σύγκριση με αυτή που κρατούσε τις προηγούμενες ημέρες, παρουσίασε ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο με την «προκλητική» Ελλάδα, καθώς η Τουρκία «δεν είναι απειλή για κανέναν» και ψάχνει «επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους».

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα, ο Ακάρ δήλωσε: «Δυστυχώς, οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας συνεχίζονται. Ορισμένοι πολιτικοί, ειδικότερα, επιδεικνύουν μια εξαιρετικά επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία λόγω των εσωτερικών πολιτικών τους θεμάτων. Εμείς, όμως, είμαστε πολύ ψυχροί απέναντί τους. Κάνουμε υπομονετικά ό,τι μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους, ο Ακάρ συνέχισε, λέγοντας: «Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι, πολιτικοί, στην Ελλάδα, έκαναν και κάνουν αυτά τα πράγματα για να θολώσουν τα νερά και να μπερδέψουν τα πράγματα. Αλλά το ευχάριστο είναι ότι κάποιοι λογικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι αρχίζουν τώρα να βλέπουν την αλήθεια. Ευχή και επιθυμία μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό αυτές τις πρωτοβουλίες, που βλάπτουν και τον ελληνικό λαό, και να επιλυθούν τα προβλήματα με διαπραγματεύσεις, με ειρηνικά μέσα και μεθόδους».