iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

4 γυναίκες θα εργαστούν
στο πιο μακρινό
ταχυδρομείο του κόσμου


Τέσσερις γυναίκες θα πάνε να εργαστούν στο πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του πλανήτη!
Οι τέσσερις «τυχερές» επιλέχθηκαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση UK Antarctic Heritage Trust, ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίους παρακαλώ που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την… ευκαιρία.

Για άλλους ενδεχομένως να μοιάζει με… εφιάλτη, αλλά για τέσσερις γυναίκες, το όνειρο πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Επελέγησαν λοιπόν να διευθύνουν το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου και… να μετρούν πιγκουίνους στην Ανταρκτική.

Οι Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett και Lucy Bruzzone, ήταν οι τέσσερις «τυχερές» που επιλέχθηκαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση UK Antarctic Heritage Trust, ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίους παρακαλώ που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την… ευκαιρία.

Η δουλειά τους θα είναι να φροντίζουν την ιστορική τοποθεσία Port Lockroy, στο νησί Goudier - έναν μικροσκοπικό βράχο στην Ανταρκτική. Δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή εγκαταστάσεις τουαλέτας με καζανάκι, ενώ θα κοιμούνται σε κουκέτες για τους πέντε μήνες που θα βρίσκονται εκεί. Φυσικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

 

Δεν θα είναι όμως εντελώς μόνες, καθώς θα μοιραστούν το νησί με τους άλλους κατοίκους του… Μια αποικία πιγκουίνων gentoo.

Η Hilton, που θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των πιγκουίνων, είπε: «Θα είναι η πρώτη μου φορά στην Ανταρκτική και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα κοιτάξω τη λευκή ήπειρο.

Δεν έχω ιδέα τι να περιμένω όταν φτάσουμε εκεί, πόσο κρύο θα κάνει, θα πρέπει να «σκάψουμε» (σ.σ. Περπατήσουν βαθιά) μέσα από το χιόνι μέχρι το ταχυδρομείο;».

Στη συνέχεια είπε: «Είμαι βιολόγος διατήρησης, οπότε προσωπικά ανυπομονώ να δω τους πιγκουίνους και άλλα άγρια ​​ζώα όπως τα θαλασσοπούλια και τις φάλαινες».

 

Η 23χρονη Ballantyne, η οποία θα ταξινομεί τις ετήσιες περίπου 80.000 επιστολές του ταχυδρομείου, είπε: «Ανυπομονώ να πάω στο νησί Goudier και να απολαύσω την «κακοφωνία» και την μυρωδιά των πιγκουίνων, το σκηνικό των παγετώνων και των βουνών Fief και να μπορέσω να το αποκαλώ σπίτι για τους επόμενους μήνες».