iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Αύξηση ρεκόρ στις
τιμές των νέων ΙΧ
Παρασύρουν και τα παλιά


Στενεύουν τα περιθώρια των καταναλωτών που επιθυμούν να αποκτήσουν καινούριο αυτοκίνητο σε μειωμένη τιμή, καθώς όπως αποδεικνύεται το κόστος θα συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα τους επόμενους μήνες η άνοδος των τιμών θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Οπότε αν κάποιοι καταναλωτές έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν καινούριο αυτοκίνητο καλό θα είναι να σπεύσουν να το παραγγείλουν καθώς οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται και να μην προσδοκούν σε μειώσεις τιμών καθώς όσο το καθυστερούν τόσο πιο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην… τσέπη τους!

Μάλιστα σύμφωνα με τη γερμανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC, η τιμή των νέων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο περίπου 19% από το 2017! Αυτή η αύξηση, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία και μπορεί να ανέλθει έως και 44% για τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Άλλωστε ποιος δεν έχει παρατηρήσει ότι οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων αυξάνονταν πλέον με σχεδόν μηνιαίο ρυθμό. Μια πρωτοφανής συχνότητα που προκύπτει από μια άνευ προηγουμένου επιτάχυνση τα τελευταία δύο χρόνια. Κανένας κατασκευαστής, κανένα τμήμα, κανένα μοντέλο δεν του ξεφεύγει, ακόμα κι αν η αύξηση δεν είναι παντού ίδια. Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτων ADAC , οι μέσες τιμές καταλόγου αυξήθηκαν κατά 19% μεταξύ 2017 και 2022. Η αύξηση έφτασε ακόμη και το ρεκόρ 44% σε πέντε χρόνια στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης, δηλαδή των φθηνότερων στο αγορά.

ΠΗΓΗ newsauto.gr