iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Καθυστερεί ο χειμώνας
στην Ευρώπη η πρόγνωση
των μετεωρολόγων


Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν ήπιο καιρικά Νοέμβριο, που θα μειώσει την πίεση στα αποθέματα φυσικού αερίου, καθώς η ενεργειακή κρίση περιορίζει τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα.

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές από τις προβλέψεις Maxar Technologies LLC και Marex δεν δείχνουν σημαντικό κρύο για τον Νοέμβριο, προσφέροντας μια ανακούφιση τόσο στα νοικοκυριά που ανησυχούν για το κόστος της θέρμανσης όσο και στις κυβερνήσεις, που επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου μετά την πτώση της ρωσικής προσφοράς.
«Όσον αφορά τη ζήτηση ενέργειας, το ζεστό ξεκίνημα του Νοεμβρίου θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο σημάδι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της παγκόσμιας ενέργειας. Παρ' όλα αυτά, οι περιστασιακές εξάρσεις κρύων ρευμάτων δεν μπορούν να αποκλειστούν για τον Νοέμβριο και για τη χειμερινή σεζόν 2022-2023 συνολικά», δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο Matthew Dross, μετεωρολόγος στο Maxar.

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ ο ήπιος καιρός θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με τον Dross του Maxar. Άλλοι μετεωρολόγοι έχουν προτείνει πιθανή επιστροφή στις μέσες θερμοκρασίες το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου.

Ο εθνικός μετεωρολόγος της Γερμανίας, Deutscher Wetterdienst, δήλωσε ότι ο ζεστός καιρός που επικρατεί τώρα στη χώρα πρόκειται να συνεχιστεί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας βλέπει επίσης τις θερμοκρασίες υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Αντίθετα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιθανότητες για έναν πιο κρύο από το κανονικό χειμώνα αυξάνονται, αν και το πιο πιθανό σενάριο παραμένει ένας μέσος χειμώνας μέχρι τον Ιανουάριο, ανέφερε το βρετανικό Met Office.