iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Φρικτή η προεδρία
Τραμπ λέει η
κόρη του Ρήγκαν


Ο Ρόναλντ Ρήγκαν θα ένιωθε «φρίκη» από την προεδρία του Τραμπ, δήλωσε η 65χρονη κόρη του πρώην Αμερικανού προέδρου, Πάτι Ντέιβις, στην Washington Post.

Σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή την επέτειο του θανάτου του πατέρα της, στις 5 Ιουνίου του 2004, η Ντέιβις υπογράμμισε ότι ο Ρόναλντ Ρήγκαν θα ήταν πολύ σοκαρισμένος για το «πού έχει καταντήσει η Αμερική». 

«Θα ένιωθε φρίκη, θα ράγιζε η καρδιά του, βλέποντας ένα κογκρέσο που αρνείται να υψώσει το ανάστημά του απέναντι σε έναν πρόεδρο, ο οποίος όχι μόνο αγνοεί κατάφωρα το Σύνταγμα αλλά επιχειρεί συνεχώς να καταλύσει και να ξεγελάσει το σύστημα ελέγχων και ισορροπιών», έγραφε χαρακτηριστικά η 65χρονη στην επιστολή της.

Χωρίς να κατονομάσει τον Τραμπ η Ντέιβις είναι «καταπέλτης» στην κριτική της για τον τρόπο που εκείνος έχει επιλέξει να κυβερνά στην χώρα.

Ωστόσο στην επιστολή της δεν παραλείπει να αναφερθεί σε μία ακόμη περίσταση που η ίδια εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή της στην πολιτική ενός Αμερικανού προέδρου. Σημειώνεται ότι η Ντέιβις είχε συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του πυρηνικού οπλοστασίου που ήθελε να χτίσει η κυβέρνηση του πατέρα της.