iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Έλον Μασκ:
Την Τρίτη ψηφίστε
Ρεπουμπλικανούς


Σε μια ηχηρή παρέμβαση ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης.

Κάλεσε ανοικτά τους ακολούθους του ο Έλον Μασκ να ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές, εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη του επιρροή στην πλατφόρμα του Twitter.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ελον Μασκ έγραψε:

«Προς ανεξάρτητους ψηφοφόρους:

Ο διαμοιρασμός της εξουσίας περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως προτείνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η Προεδρία είναι Δημοκρατική.

Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα αποφασίζουν ποιος είναι επικεφαλής!».
Την παρότρυνση του Μασκ δεν είδαν με καλό μάτι όσοι εξέφραζαν ανησυχίες για πολιτική εκμετάλλευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των SpaceX και Tesla είχε υποσχεθεί πριν από την εξαγορά του Twitter ότι η πλατφόρμα θα παρέμενε ουδέτερη πολιτικά και ότι θα φιλοξενούσε όλες τις απόψεις.
Η νέα αυτή παρέμβαση του Έλον Μασκ έρχεται καθώς ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται εν μέσω επικρίσεων για τη στάση του όσον αφορά στην επαλήθευση των στοιχείων των χρηστών της πλατφόρμας.