iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Τζο Μπάιντεν:
Δεν ήρθε
το ''κόκκινο κύμα''


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τις ενδιάμεσες εκλογές, απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερώτηση για τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ.

Ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τον λαό των ΗΠΑ, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν πιστεύει ότι ο Έλον Μασκ αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και εάν η απόκτηση του Twitter με τη βοήθεια ενός Ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων της Σαουδικής Αραβίας θα πρέπει να διερευνηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Να μηδενίσει το κοντέρ μετά από μια «μακρά προεκλογική περίοδο», έχοντας, ωστόσο, λάβει τα «μηνύματα» των Αμερικανών πολιτών, εμφανίστηκε ο Μπάιντεν, φανερά ανακουφισμένος από τα αποτελέσματα της κάλπης των ενδιάμεσων εκλογών. Αν και «το κόκκινο κύμα δεν ήρθε», όπως ο ίδιος παρατήρησε, ψέγοντας εμμέσως τις δημοσκοπικές εταιρίες, το οριακό προβάδισμα των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία και η επικράτησή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν προέκυψαν ανώδυνα και ούτε αμαχητί για το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο δεν «παραδίδει τα όπλα», κατά τον Πρόεδρο Μπάιντεν.