iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ο Έλον Μάσκ
κλείδωσε τους υπαλλήλους
έξω από το Twiter


Το Twitter ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι τα κτίρια γραφείων της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά, με την απόφαση αυτή του νέου αφεντικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Ελον Μασκ, να έχει άμεση ισχύ.

Σύμφωνα με το BBC το οποίο είδε το μήνυμα που εστάλη στους εργαζομένους, οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Το νέο mail του Ελον Μασκ στους εργαζομένους του Twitter: Κλειδώνουν τα γραφεία
Ο λόγος για τον οποίο ο Ελον Μασκ έλαβε αυτή την απόφαση δεν αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.
«Γεια,

Με άμεση εφαρμογή, κλείνουμε προσωρινά τα γραφεία και αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου στα κτίρια. Τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε για την ευελιξία σας. Παρακαλώ συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες για την εταιρείας στα social media, με τον Τύπο ή οπουδήποτε αλλού.

Ανυπομονούμε να δουλέψουμε παρά στο συναρπαστικό μέλλον του Twitter.

Twitter».

«'Η θα δουλέψετε μέχρι τελικής πτώσης στο Twitter ή θα φύγετε», είπε ο Ελον Μασκ στους εργαζομένους
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραιτείται αφού ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Ελον Μασκ, τους κάλεσε να υπογράψουν για «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» διαφορετικά τους πρότεινε να φύγουν με αποζημίωση.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό, ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμφωνήσουν με την υπόσχεση αν θέλουν να παραμείνουν, ανέφερε η Washington Post.

Όσοι δεν υπογράψουν μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση τριών μηνών, έλεγε ο Μασκ στο εν λόγω σημείωμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία δήλωσε ότι περικόπτει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Η σημερινή ανακοίνωση ότι το Twitter έκλεισε προσωρινά τα γραφεία του ήρθε εν μέσω ενδείξεων ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει πλέον επίσης παραιτηθεί, καθώς δεν αποδέχθηκαν τους νέους όρους του Μασκ.

Οι εργαζόμενοι έκαναν tweets χρησιμοποιώντας το hashtag #LoveWhereYouWorked και ένα emoji χαιρετισμού για να δείξουν ότι αποχωρούν από την εταιρεία.