iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Κίνημα στο Χόλιγουντ
για βραβεία Όσκαρ
σε ''ουδέτερο'' φύλο!


Η Έμα Κόριν είναι η δεύτερη ηθοποιός μετά τη Σαρλίζ Θερόν, που ζήτησε από την Ακαδημία να δίνονται βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο στις τελετές απονομής.

Η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως non binary και φαίνεται πως προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα, τόσο εκείνης, όσο και των υπολοίπων που νιώθουν το ίδιο, στην κινηματογραφική βιομηχανία.

«Ελπίζω σε ένα μέλλον που κάτι τέτοιο θα μπορεί να συμβεί. Δεν νομίζω πως υπάρχει συμπερίληψη με αυτές τις κατηγόριες τώρα. Όλοι πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζονται και να εκπροσωπούνται. Πρέπει να το κάνουμε συγκεκριμένο αν κάποιος είναι υποψήφιος για γυναικείο ή αντρικό ρόλο;», δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC.

Οι διοργανωτές μάλιστα, των BAFTA, αλλά και των Όσκαρ δείχνουν πρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα. Η πρώτη διοργάνωση που δεν έκανε διαχωρισμό στα φύλα ήταν τα βραβεία BRIT.

 
 
 



«Έχω γνωρίσει απίστευτους ανθρώπους μέσω του Διαδικτύου», παραδέχτηκε η ηθοποιός στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μου, το φύλο δεν σημαίνει τίποτα και δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ. Πάντα υπήρχε μια ρευστότητα στο μυαλό μου για αυτό το θέμα».