iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η Disney ετοίμασε
τον πρώτο της
ήρωα - γκέι (εικόνα)


Από την Ούρσουλα στη «Μικρή Γοργόνα», μέχρι την Έλσα στο «Frozen» και τον Λούκα στο «Soul», εδώ και χρόνια η Disney έχει κάνει τα ελάχιστα στην εκπροσώπηση της LGBTQ κοινότητας.
Μας έδωσαν κακούς με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, δευτερεύοντες χαρακτήρες που έχουν απλές ατάκες που δηλώνουν τον προσανατολισμό τους ή βασικούς χαρακτήρες που φαίνονται υποκειμενικά ομοφυλόφιλοι αλλά δεν τολμούν να το δηλώσουν.
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε τον προηγούμενο Μάρτιο, ο πρώην πλέον Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Μπομπ Τσάπεκ, με την απάντηση της εταιρείας στο νομοσχέδιο της Φλόριντα για το "Don't Say Gay", το στούντιο κυκλοφόρησε τον «Παράξενο Κόσμο», μια ταινία στην οποία ο κεντρικός χαρακτήρας είναι αναμφισβήτητα γκέι. Και αυτή τη φορά, φαίνεται σαν μια αξιόλογη εκπροσώπηση της LGBTQ κοινότητας.
Σε σκηνοθεσία των Ντον Χολ και Κούι Νγκουγιέν, ο «Παράξενος Κόσμος» περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες τριών γενεών εξερευνητών σε ένα ταξίδι στο κέντρο της γης με στόχο την ανεύρεση της αιτίας που ο φυτικός οργανισμός, ο οποίος προέρχεται από εκεί και αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για τον κόσμο, αρχίζει να καταστρέφεται.
Ο Γιέγκερ Κλέιντ (με τη φωνή του Ντένις Κουέιντ) είναι ένας εύσωμος αρρενωπός άντρας που λατρεύει να εξερευνά, να πολεμά τέρατα και να μπλέκει συνεχώς σε περιπέτειες. Ο γιος του, ο Σέρτσερ Κλέιντ(με τη φωνή του Τζέικ Τζίλενχαλ), είναι ένας αγρότης και ένας διανοούμενος που είναι υπερήφανος για το πόσο τρυφερός είναι προς τον έφηβο γιο του. Αυτός είναι ο Ίθαν Κλέιντ(με τη φωνή του Γιάνγκ Γουάιτ), ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά του με το ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Θέλει να χαράξει το δικό του δρόμο. Ο Ίθαν δεν ασχολείται με τη γεωργία και όπως ο παππούς του, είναι γοητευμένος από τα θαύματα που μπορεί να προσφέρει η εξερεύνηση.
ΠΗΓΗ protothema.gr - Κώστας Μαρτάκης
ethan_clade