iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Από ώρα σε ώρα η
απόφαση για την
Εύα Καιλή


Αντιμέτωπη με την πιθανότητα προφυλάκισής της βρίσκεται ηΕυρωβουλευτής, Ε ύα Καϊλή, καθώς το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου αναμένεται να κρίνει σήμερα, αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της (δηλαδή 1-1.5 χρόνο) στις βιώσιμες φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μεταφέρθηκε στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν από τις φυλακές Σεν Ζιλ, όπου τελούσε υπό κράτηση εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, τη στιγμή που η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου παρουσίασε τα ευρήματα από τις έρευνες στις κατοικίες και στα γραφεία του πρώην Ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντζέρι, της Εύας Καϊλή και του πατέρα της, Αλέξανδρου, ευρήματα που υπερβαίνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αφήνοντας άφωνη την κοινή γνώμη.

Το συνολικό οικονομικό ποσό, το οποίο εντόπισαν οι βελγικές Αρχές μέσα σε βαλίτσες, τσάντες και σακούλες στην κατοχή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και του πατέρα της ανέρχεται στις 750.000 ευρώ κι ενώ εξελίσσονται σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι έρευνες με αμείωτο ρυθμό, για τον εντοπισμό περαιτέρω στοιχείων.

 Σημειωτέον ότι μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα, αυτό δηλαδή που θα αποφασίσει σήμερα αν θα κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι, θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ένας λομπίστας των Βρυξελλών και ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος περιγράφεται ως ο ιθύνων νους.
ΠΗΓΗ protothema.gr