iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Αρμαγεδδώνας χιονιά
στην Αμερική 19 νεκροί
μείον 45 η θερμοκρασία


Για εκατομμύρια Αμερικανούς, το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων αναστατώθηκε από την πρωτοφανή χειμωνιάτικη χιονοθύελλα, που συνοδεύεται από ακραίες θερμοκρασίες και οδήγησε σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση, χάος στις μεταφορές, αλλά και στον θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων.
Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι μεταθέτουν χρονικά τη βελτίωση του καιρού, τοποθετώντας την στα μέσα της εβδομάδας.
Περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ιδίως στη Βόρεια Καρολίνα, το Τενεσί και το Μέιν, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us. Και στις τρεις Πολιτείες καταγράφονταν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
Από το βράδυ της Τετάρτης, οι κεντρικές και ανατολικές ΗΠΑ πλήττονται από μια θύελλα σπάνιας σφοδρότητας, με πολικό ψύχος και πυκνή χιονόπτωση, κυρίως στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.
 
Την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί προσπαθούσαν να ταξιδέψουν για να περάσουν με τις οικογένειές τους τις ημέρες των εορτών, στις μεταφορές επικρατούσε χάος: περισσότερες από 5.500 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή και άλλες 1.900 σήμερα το πρωί, οι περισσότερες από τα αεροδρόμια του Ντιτρόιτ και της Μινεάπολης.