iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Σε λαικό προσκύνημα
η σορός του Πελέ
Τριήμερο εθνικό πένθος


 

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του Πελέ του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα.

Η οικογένεια του Πελέ, ζήτησε από τη διοίκηση της Σάντος να μεταφερθεί η σορός του «βασιλιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο «Vila Belmiro», την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός άσος.

Η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός Πελέ, ενημέρωσε επίσημα πως ο «αποχαιρετισμός» στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (2/1), στο γήπεδό της «Vila Belmiro».

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10 το πρωί της Δευτέρας (2/1). Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης (3/1). Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, που θα περάσει απ’ το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του Πελέ.

Η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.