iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Λαοθάλασσα στο
λαικό προσκύνημα
για τον Πελέ (εικόνες)


Η Βραζιλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του Πελέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 29 Δεκεμβρίου.

Oι συμπατριώτες του, πλέον, ετοιμάζονται να πουν το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά», η κηδεία του οποίου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Ήδη έχει ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος που θα διαρκέσει 24 ώρες, με τη σορό του να μεταφέρεται στο ιστορικό «Urbano Caldeira Stadium» όπου και τοποθετήθηκε σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του γηπέδου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές από κόσμο και η προσέλευση αναμένεται να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες για τον φόρο τιμής στον «θεό του ποδοσφαίρου».

Όταν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα, η σορός του πρόκειται να οδηγηθεί στο κοιμητήριο «Memorial Necrópole Ecumenica» του Σάο Πάολο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την προκαθορισμένη διαδρομή, ώστε η νεκρική πομπή να περάσει από το μέρος που ζει η 100ετής μητέρα του, Ντόνα Σελέστε, η οποία πάσχει από άνοια και δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή.



pele-proskynima__4_
pele-proskynima__1_
pele-proskynima__2_