iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Μπιλ Γκέιτς: Πληρώστε
για εμβόλια όχι για
ταξίδια στον Άρη


Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι θα προτιμούσε να πληρώσει για εμβόλια παρά για ένα ταξίδι στον Άρη.

Ο ιδρυτής της Microsoft μίλησε στο BBC, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, και ξεχώρισε τις ανεξάντλητες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και την εμπλοκή του ονόματός του σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID.

Mιλώντας για την εξερεύνηση του Διαστήματος και την εποίκηση άλλων πλανητών, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε: «Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ακριβό να πάει κανείς στον Άρη. Μπορείτε να αγοράσετε εμβόλια κατά της ιλαράς και να σώσετε ζωές με 1.000 δολάρια για κάθε σωζόμενη ζωή. Και έτσι αυτό απλώς αιτιολογεί το να μην πάτε στον Άρη».

Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να αποικήσει τον Άρη. Η SpaceX, η εταιρεία που συνίδρυσε ο Μασκ το 2002, έχει θέσει ως απώτερο στόχο να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στον Άρη και τελικά να αποικίσει τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Ο Τζεφ Μπέζος, της Amazon, έχει επίσης συμμετάσχει στον «αγώνα δρόμου» για το Διάστημα. Είναι επικεφαλής της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin και έκανε ένα σύντομο ταξίδι στο Διάστημα το 2021.

Ο δε Βρετανός μεγιστάνας σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει επίσης φτάσει στα όρια του Διαστήματος με το πυραυλοκίνητο αεροπλάνο Virgin Galactic.