iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Νέο αίτημα της
Εύας Καιλή για
αποφυλάκιση


Νέα κρίσιμη ακρόαση, την τρίτη από τότε που συνελήφθη και κρατείται στις βελγικές φυλακές θα έχει την Πέμπτη η Εύα Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, από το οποίο θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για μία οριακή μάχη που δίνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου με τις δωροδοκίες ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ (υπόθεση Qatargate).
Η κ. Καϊλή επιμένει ότι είναι αθώα και πως δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο, ενώ καταγγέλλει εδώ και καιρό τις συνθήκες κράτησής της. Στο πλευρό της έσπευσαν 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που αποκάλυψε τη σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η σημερινή ημέρα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καθοριστική για τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, καθώς μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ιθύνων νους του δικτύου Μάριο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.