iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Washington Post:
Σεισμός και πληθωρισμός
ισοπεδώνουν τον Ερντογάν


«Πυρά» από την αντιπολίτευση δέχεται το κυβερνών κόμμα στη Τουρκία, για την έκκληση ιδρυτικού στελέχους του AKP να αναβληθούν οι εκλογές έως το 2024, τη στιγμή που ο Ερντογάν παραδέχεται ότι η αντίδραση των αρχών μετά τον φονικό σεισμό ήταν πιο αργή από όσο θα επιθυμούσε.

Η Τουρκία εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της, με τον τραγικό, νεότερο απολογισμό των θυμάτων από τους φονικούς σεισμούς στη χώρα και τη Συρία να ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 41.200. Οι 35.400 έχουν ανασυρθεί από τις κατεστραμμένες επαρχίες της Τουρκίας. Ο Εγκέλαδος άφησε πίσω του χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια και εκατομμύρια άστεγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν σε σκηνές.
Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής περισσότερους από 8.000 ανθρώπους ζωντανούς από τα χαλάσματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
Όπως γράφει η Washington Post, πληθαίνουν οι επικρίσεις για την αργή και ελλιπή αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης μια σειρά μέτρων για τους σεισμόπληκτους, όπως την κατασκευή «ασφαλών κτιρίων, υψηλής ποιότητας», μέσα σε διάστημα 12 μηνών, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης στις επαρχίες που χτυπήθηκαν από τον σεισμό.