iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Οπαδοί της Μπεσίκτας
πέταξαν κουκλάκια για
τα παιδιά των σεισμών


Η επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στην Τουρκία έφεραν σε δύσκολη θέση τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του.

Ο κόσμος που πήγε σε δύο από τα τέσσερα γήπεδα που έγιναν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ήθελε όχι μόνο να δει μπάλα, αλλά και να στείλει το πολιτικό του μήνυμα.

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας, στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους κόντρα στην Αντάλιασπορ, ακολούθησαν το παράδειγμα αυτών της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι μια ημέρα νωρίτερα κόντρα στην Κόνασπορ με συνθήματά τους κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί. Ήταν μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των αρχών στη χώρα τα τελευταία χρόνια, η οποία ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο.
«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της Μπεσίκτας. Πέταξαν επίσης λούτρινα ζωάκια στο γκαζόν για να τιμήσουν τα παιδιά-θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία και έπληξε επίσης τη γειτονική Συρία.
Τα κουκλάκια αυτά δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτα, καθώς θα δοθούν στα παιδιά που γλίτωσαν από τον Εγκέλαδο, ωστόσο έχουν μείνει πλέον χωρίς σπίτι και κατά συνέπεια χωρίς παιχνίδια.

Μάλιστα, σε όλα τα ματς που παίχτηκε μπάλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, οι γηπεδούχες ομάδες κάλεσαν τους φιλάθλους/οπαδούς να πάρουν θέση στις εξέδρες, έχοντας τουλάχιστον από ένα παιχνίδι στα χέρια τους. Η αρχή είχε γίνει στον αγώνα της Τραμπζονσπόρ με τη Βασιλεία, στο πλαίσιο των πλέι οφ για το Confernece League.