iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ξανά πρόεδρος
της FIFA ο
Τζιάνι Ινφαντίνο


«Είναι απίστευτη τιμή και προνόμιο και μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ινφαντίνο, στο 73ο συνέδριο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Ρουάντα.

«Υπόσχομαι να συνεχίσω να υπηρετώ τη FIFA και το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Σε αυτούς που με αγαπούν, και ξέρω ότι είναι πολλοί, και σε αυτούς που με μισούν...Σας αγαπώ όλους», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Ινφαντίνο.
Επιβεβαίωσε ότι το εισόδημα της FIFA έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στον τελευταίο κύκλο από το 2019-22, αλλά υποσχέθηκε να το αυξήσει ουσιαστικά και πάλι λόγω των διευρυμένων τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών και γυναικών και την εισαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 32 ομάδων.

«Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ρεκόρ 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έως το 2022) σε μια περίοδο που επλήγη από την Covid-19. Όταν έφτασα, τα αποθεματικά της FIFA ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σήμερα είναι σχεδόν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια», τόνισε ο Ινφαντίνο.
«Υποσχόμαστε νέα έσοδα ρεκόρ για τον επόμενο κύκλο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το ποσό, επομένως θα μπορούσε να αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια», πρόσθεσε.
Ο Ινφαντίνο είπε ότι η FIFA θα συνεχίσει να αναθεωρεί το σύστημα μεταγραφών για να «βελτιώσει τη διαφάνεια» και πρότεινε να συζητηθεί ένα ανώτατο όριο αποδοχών: «Πρέπει να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας και το καταστατικό της FIFA. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τις αρχές της χρηστής άσκησης διοίκησης και να εξετάζουμε το σύστημα μεταγραφών και ίσως να κάνουμε μια συζήτηση για να βελτιώσουμε τη διαφάνεια των μεταγραφών και των μισθών. Ίσως είναι απαραίτητο να εισαχθεί ένα ανώτατο όριο, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Θα το εξετάσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».