iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ευθανασία στην αρκούδα
που σκότωσε δρομέα
στην Ιταλία;


Οι ιταλικές Αρχές κατάφεραν να πιάσουν την αρκούδα που είχε επιτεθεί θανάσιμα σε έναν 26χρονο που έκανε τζόκινγκ.

Η αρκούδα, που αναγνωρίστηκε ως η 17χρονη JJ4, επιτέθηκε και σκότωσε στις αρχές Απριλίου τον Αντρέα Πάπι στην περιοχή Τρεντίνο-Άλτο Αντίτζε.

Μόλις η αρκούδα ταυτοποιήθηκε οι Αρχές εξέδωσαν εντολή να εντοπιστεί και να κινηθεί η διαδικασία εξόντωσής της. Αλλά η εντολή για να θανατωθεί η αρκούδα στη συνέχεια ανεστάλη και η JJ4 μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο άγριας ζωής. Η μοίρα της ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
«Θα θέλαμε να σκοτώσουμε την αρκούδα επί τόπου», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μαουρίτσιο Φουγκάτι σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αναμένεται η δικαστική απόφαση τον επόμενο μήνα για το αν θα γίνει ευθανασία.
Σύμφωνα με το BBC, ο Αντρέα Πάπι δέχθηκε θανάσιμη επίθεση από την αρκούδα ενώ έκανε τζόκινγκ πάνω από την πόλη Caldes στις πλαγιές του όρους Peller προκαλώντας φόβο και οργή στην περιοχή. Είναι ο πρώτος Ιταλός πεθαίνει από επίθεση αρκούδας τα τελευταία χρόνια.

Η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος στην Ιταλία και ο πληθυσμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια μετά την επανεισαγωγή τους στην περιοχή πριν από δύο δεκαετίες.