iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ξανά υποψήφιος
πρόεδρος το 2024
ο Τζο Μπάιντεν


Η από καιρό αναμενόμενη ώρα των ανακοινώσεων από τον Τζο Μπάιντεν για τις εκλογές του 2024 φαίνεται ότι έρχεται την Τρίτη με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους τους ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία.

Ως σήμερα είχε προϊδέασει αρκετές φορές το κοινό για το τι θα πράξει τον επόμενο Νοέμβριο, από πέρυσι μάλιστα είχε κάνει γνωστό ότι θα ανακοίνωνε έγκαιρα τις αποφάσεις του. Σημαντική ώθηση ήταν για τον Μπάιντεν η αναπάντεχα καλή επίδοση των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, παρά τις προβλέψεις για πανωλεθρία και στα δύο σώματα, Βουλή και Γερουσία.

Αύριο εξάλλου είναι μια συμβολική ημερομηνία, ακριβώς τέσσερα χρόνια από την ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος το 2020, όταν προειδοποιούσε ότι «διακυβεύεται η ψυχή του έθνους» από την προεδρία του προκατόχου του.

Σε κάθε περίπτωση –και αν βέβαια του το επιτρέψουν οι δικαστικές περιπέτειες– θα δούμε μια επανάληψη της μάχης με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2020. Θα είναι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία υποψήφιους για την προεδρία: ο Μπάιντεν είναι σήμερα 80 ετών και ο Τραμπ

Με τη δυνατότητα να περάσει νομοθετικά μέτρα περιορισμένη λόγω της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών, ο Μπάιντεν στο δεύτερο μισό της θητείας του επικεντρώνεται στο να «πουλήσει» στην κοινή γνώμη μέτρα και πολιτικές στις οποίες βασίστηκε στο πρώτο μισό.