iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Η Ινδία ''καταπίνει'' τον
πλανήτη Έφτασε
το 1 δις 400 εκ. κατοίκους!


Aξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1950, που η Κίνα έπεσε από την πρώτη θέση όταν τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν για πρώτη φορά να κρατούν αρχεία που αφορούν το παγκόσμιο πληθυσμό.
H μείωση του πληθυσμού της Κίνας ακολουθεί δεκαετίες αυστηρών νόμων για να τεθεί υπό έλεγχο ο αυξανόμενος ρυθμός γεννήσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της «πολιτικής» του ενός παιδιού, τη δεκαετία του 1980.  Αυτό σήμαινε πρόστιμα για την απόκτηση επιπλέον παιδιών, αναγκαστικές αμβλώσεις και στειρώσεις.
Αν και αρχικά ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές στον έλεγχο του πληθυσμού, αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τη χώρα σε απότομη πτώση της γήρανσης του πληθυσμού.
«Ο πληθυσμός της Κίνας άγγιξε τα 1,426 δισ. το 2022 και συνέχει να μειώνεται. Οι προβλέψεις είναι ότι ο κινεζικός πληθυσμός μπορεί να πέσει κάτω από το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του αιώνα, ενώ ο πληθυσμός της Ινδίας θα συνεχίσει να αυξάνεται για πολλές δεκαετίες», αναφέρουν τα δημογραφικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κινεζικός πληθυσμός θα μπορούσε να πέσει κάτω από ένα δισεκατομμύριο πριν το τέλος του αιώνα. Αντίθετα, στην Ινδία, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο από το 1950», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Αν και η ανάπτυξη έχει πλέον επιβραδυνθεί, ο αριθμός των Ινδών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται για τις επόμενες δεκαετίες, φτάνοντας στο ανώτατο όριο των 1,7 δισεκατομμυρίων μέχρι το 2064.
Σήμερα, γεννιούνται κατά μέσο όρο 86.000 μωρά την ημέρα στην Ινδία σε σύγκριση με μόλις 49.400 στην Κίνα, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.