iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Superclasico Αργεντινής
Επτά κόκκινες κάρτες
και γενική σύρραξη!


Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν η μεγάλη νικήτρια με 1-0 στο επεισοδιακό Superclasico με την Μπόκα Τζούνιορς για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής - Liga Profesional.

Το ντέρμπι κρίθηκε με ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις, ενώ ακολούθησε γενική σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο και μεγάλη ένταση για αρκετά λεπτά!

Οι Millionarios που παρέμειναν για δέκατη σερί αγωνιστική αήττητοι στο πρωτάθλημα έφτασαν τους 37 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά στο +9 απ' τη δεύτερη Σαν Λορέντσο που έχει ένα ματς λιγότερο. Αντιθέτως, η Μπόκα έμεινε βυθισμένη χαμηλά στη βαθμολογία έχοντας 19 βαθμούς λιγότερους απ' την «αιώνια» αντίπαλό της.

Η ατμόσφαιρα στο Μονουμεντάλ ήταν φανταστική, αλλά το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίχθηκε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό καθώς αμφότερες οι ομάδες είχαν άγχος και πίεση με αποτέλεσμα να κολλήσουν στο 0-0 μέχρι το 90'. Λίγες φάσεις, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και μέτριο θέαμα περιελάμβανε το κυρίως μενού, με τη Ρίβερ να έχει την πρωτοβουλία αλλά και τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο ματς με ένα δοκάρι του Σολάρι στο 65'.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα έληγε ισόπαλο δίχως γκολ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν (αυστηρό) πέναλτι σε ανατροπή εντός περιοχής του Ντάριο Ερέρα απ' τον Αγκουστίν Σάντες

Στο 93' ο Μιγκέλ Μπόρχα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 για τη Ρίβερ.

Αμέσως όμως ''τα αίματα άναψαν'' καθώς ο γκολκίπερ της Μπόκα, Σέρχιο Ρομέρο, είχε έντονη αψιμαχία με τον Αγκουστίν Παλαβεσίνο της Ρίβερ. Ακολούθησε γενική σύρραξη με μεγάλη ένταση και σπρωξίματα εκατέρωθεν. Χρειάστηκε η αστυνομική παρέμβαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ το παιχνίδι διεκόπη για ένα δεκάλεπτο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, έπειτα από μίνι σύσκεψη με τους συνεργάτες του, απέβαλλε επτά ποδοσφαιριστές! Τρεις βασικούς της Μπόκα (Μερεντιέλ, Βαλεντίνι, Φερνάντες) που έμεινε στο γήπεδο με οχτώ (!) κι έναν αναπληρωματικό (Φιγάλ), ενώ από πλευράς Ρίβερ αποβλήθηκε ένας βασικός (Παλαβεσίνο) μαζί με δύο αναπληρωματικούς (Σεντούριον, Γκόμες).

Εν τέλει η αναμέτρηση έληξε στο 90+20' με τη Ρίβερ να διατηρεί μέχρι τέλους το προβάδισμα.