iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Σύρος μαχαίρωσε
έξι παιδιά σε
πάρκο στη Γαλλία


Πάγωσε ο πλανήτης!

Σε πάρκο στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά έξι παιδιά και έναν ενήλικα. Βίντεο στο διαδίκτυο (η iselida.gr εχει ως απαράβατη δημοσιογραφική αρχή να μη δημοσιοποιεί σκηνές βίας) δείχνει τον δράστη με την μπαντάνα στο κεφάλι και το στιλέτο στο χέρι να μπαίνει στην παιδική χαρά και να μαχαιρώνει ένα παιδί που βρίσκεται σε παιδικό καρότσι, ενώ η συνοδός του δίνει μάχη με τον δράστη για να το προστατεύσει.

Μάλιστα ο δράστης, κρατώντας πάντα το μαχαίρι στο χέρι, κάνει κύκλους στην παιδική χαρά προφανώς ψάχνοντας το επόμενο θύμα του και επιστρέφει μαχαιρώνοντας εκ νέου το παιδί στο καρότσι που είχε χτυπήσει και νωρίτερα. Την ίδια ώρα, άλλες έντρομες μαμάδες με τα παιδιά τους αγκαλιά, προσπαθούν να βρουν διέξοδο να ξεφύγουν και να γλιτώσουν από τον δράστη.

Τον δράστη ακινητοποίησε η αστυνομία λίγα λεπτά αργότερα, όταν καθώς έφευγε από το πάρκο επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ηλικιωμένο που έκανε τη βόλτα του με την σύζυγό του. Αφού τον μαχαίρωσε η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε στα πόδια τον δράστη, ο οποίος παρότι τραυματισμένος μαχαίρωσε ξανά τον ηλικιωμένο. Στη συνέχεια τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβε η αστυνομία.

Ο δράστης είναι 32χρονος Σύρος πρόσφυγας, αιτών άσυλο στη Γαλλία, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.