iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Απεβίωσε στα 87 του
ο ηθοποιός
Φρέντερικ Φόρεστ


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών Φρέντερικ Φόρεστ .

Ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε διάσημες ταινίες της δεκαετίας του '70, ανάμεσα στις οποίες οι «Αποκάλυψη τώρα!», «Η συνομιλία» του Φράνσις Φ. Κόπολα, «Οι φυγάδες του Μιζούρι» του Αρθουρ Πεν, αλλά και το «Τριαντάφυλο» του Μαρκ Ραϊντέλ.

Για την τελευταία ταινία μάλιστα, υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία του Β' Ανδρικού Ρόλου.
Ο Φόρεστ ήταν γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1936 στο Τέξας. Είχε όνειρο από παιδί να γίνει ηθοποιός, αλλά η νευρικότητά του δεν τον βοήθησε να περάσει κάποια οντισιόν.

Ωστόσο, στη συνέχεια, φοίτησε στο Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, λαμβάνοντας έτσι μια δευτερεύουσα εκπαίδευση στην υποκριτική τέχνη. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στις σπουδές ραδιοφώνου και τηλεόρασης.

Οι πιο επιτυχημένοι του ρόλοι ήταν σε ταινίες του Κόπολα και πιο συγκεκριμένα, στην «Αποκάλυψη τώρα» και «Μία μέρα ένας έρωτας»

Παρά το δυνατό του ξεκίνημα ωστόσο, στο Χόλιγουντ, η μετέπειτα καριέρα του δεν ήταν ανάλογη. Δεν πήρε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο και παρέμεινε σε δευτερευοντες, όπως όπως εκείνος του νεοναζιστή στην «Ξεχωριστή μέρα» του Τζόελ Σουμάχερ. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στην ταινία «Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά» (2006)