iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Χάθηκε σε χωριό... 25
κατοίκων στις Άλπεις
ένα δίχρονο αγόρι


Αστυνομικοί, πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές στη Γαλλία αναζητούν ένα αγοράκι δύο ετών, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το Σαββατοκύριακο, όταν ξέφυγε από την προσοχή των παππούδων του σε ένα χωριό στις Άλπεις.

Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από το χωριό Ο-Βερνέ, μια κοινότητα 25 κατοίκων που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το χωριό Βερνέ.

Σχεδόν 60 αστυνομικοί, ειδικοί στις διασώσεις στα βουνά, ένα ελικόπτερο και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του παιδιού.

Πυροσβέστες και σχεδόν 200 εθελοντές χτενίζουν βουνά, λαγκαδιές και ρυάκια για να βρουν τον Εμίλ, ο οποίος έχει ήδη περάσει μόνος του δύο νύχτες και μία ημέρα χωρίς νερό και τροφή, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες εξαιτίας της ακραίας ζέστης.
Το αγοράκι, που μόλις είχε φτάσει στο Ο-Βερνέ για να περάσει τις διακοπές με τους παππούδες του, χάθηκε γύρω στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έφυγε από το σπίτι των παππούδων και δύο άνθρωποι το είδαν να κατεβαίνει μια κατηφόρα. Από εκείνο το σημείο και μετά χάθηκαν τα ίχνη του.