iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Αυτοκτόνησε
11μελής οικογένεια
στην Ινδία...


Έντεκα άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν νεκροί στην κατοικία τους στο προάστιο Μπουράρι, στο Νέο Δελχί.

Ένας γείτονας που επισκέφθηκε το σπίτι και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα ειδοποίησε την αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα πτώματα επτά γυναικών, δύο ανδρών και δύο 15χρονων αγοριών. Οι δέκα από τις σορούς ήταν κρεμασμένες στο ταβάνι της κατοικίας με τα μάτια δεμένα, μπαμπάκι στα αυτιά και τα σώματα τυλιγμένα με καλώδια και κασκόλ με θρησκευτικά μοτίβα. Μία ακόμα σορός, η οποία ανήκε σε 70χρονη γυναίκα, βρέθηκε στραγγαλισμένη στο δάπεδο. Μόνο ο σκύλος της οικογένειας εντοπίστηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι.
 

Η αρχική εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως πρόκειται για υπόθεση μαζικής θρησκευτικής αυτοκτονίας αφού οι αρχές δεν εντόπισαν παραβίαση στην είσοδο, τραύματα από όπλο ή κάποιο άλλο στοιχείο που θα παρέπεμπε σε ανθρωποκτονία. Αντίθετα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, η αστυνομία εντόπισε ιδιόγραφα σημειώματα που αποδεικνύουν πως η οικογένεια είχε προετοιμαστεί για την «μαζική σωτηρία» και είχε εξετάσει με προσοχή τον τρόπο απαγχονισμού.

Πάντως, η αστυνομία μέχρι να έχει στα χέρια της και τα αποτελέσματα της νεκροψίας, κρατά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της ανθρωποκτονίας και στο μεταξύ, αναλύει τα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων και εξετάζει μάρτυρες. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς (για να γνωρίζουμε τι συνέβη). Πρόκειται για μια έρευνα που συνεχίζεται και ακόμα δεν έχουμε αποκλείσει τίποτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), πηγή της αστυνομίας.