iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή
ο σπουδαίος ηθοποιός
Μαρκ Μαργκόλις


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Μαρκ Μαργκόλις, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του βετεράνου εμπόρου ναρκωτικών, Έκτορ Σαλαμάνκα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Breaking Bad και τη spin off συνέχεια Better Call Saul.

Οπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο Μαργκόλις πέθανε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ζακλίν και το γιο του Μόργκαν.

Ο Μαργκόλις γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1939 και αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε κοντά στη Στέλλα Αντλερ ξεκινώντας την καριέρα του στο θέατρο. Σύμφωνα με το αμερικανικό Deadline, εμφανίστηκε σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα.

Κατά τη διάρκεια της 50ετούς καριέρας του, ο Μαργκόλις συμμετείχε επίσης σε περισσότερες από 60 ταινίες, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα πολύ γνωστά Scarface, Ace Ventura και The Wrestler.

Με το ρόλο του, ωστόσο, ως Εκτορ Σαλαμάνκα στα Breaking Bad και Better Call Saul, ο Μαργκόλις έφθασε στο απόγειο της δημοτικότητάς του, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy.

«Ήταν μοναδικός στο είδος του. Δεν θα ξαναδούμε όμοιό του», ανέφερε ο μάνατζερ του, Ρόμπερτ Κόλκερ.

Με πληροφορίες από Guardian