iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Χίλιοι άνθρωποι
αγνοούνται μετρά τη
φωτιά στο Μάουι


Σχεδόν μία εβδομάδα από την επέλαση της πύρινης λαίλαπας στο νησί του Μάουι, μόνο 2 από τους 93 νεκρούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στάθηκε δυνατό να ταυτοποιηθούν. Η διαδικασία της αναγνώρισης των πτωμάτων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και περίπλοκη, καθώς, όπως λένε αξιωματούχοι, η μεγάλη πλειοψηφία των απανθρακωμένων σορών που ανασύρονται από τα συντρίμμια είναι τόσο εύθραυστες που ουσιαστικά «διαλύονται».

Ο τραγικός απολογισμός των φονικών πυρκαγιών που βύθισαν στο πένθος τη Χαβάη αναμένεται να αυξηθεί, αφού ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ελεγχθεί από τα ειδικά συνεργεία. Όπως δήλωσε εχθές ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι Τζον Πελετίερ, οι σκύλοι που έχουν εκπαιδευθεί στον εντοπισμό πτωμάτων έχουν καλύψει μόνο το 3% της περιοχής των ερευνών.
Σύμφωνα με τη New York Post, η αστυνομία του Μάουι προτρέπει τους συγγενείς αγνοουμένων να δώσουν δείγμα DNA προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών ως προς την αναγνώριση των σορών. Αν και δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται, υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές για περίπου 1.302 άτομα που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τότε που το νησί τους και τα σπίτια τους τυλίχθηκαν στις φλόγες.