iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η μεταμόρφωση της τ.
Φινλανδής πρωθυπουργού
Σόνια Μαρίν


Άλλος άνθρωπος έγινε η Σάνα Μαρίν, η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, αφότου εγκατέλειψε το ανώτατο αξίωμα της χώρας της και χώρισε με τον σύζυγό της.

Όσοι παραβρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Flow Festival, ένα τριήμερο μουσικό ξεφάντωμα στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, δεν θα μπορούσαν πιθανότατα να αναγνωρίσουν πως αυτή η γυναίκα με τις κοντές φούστες, τα τοπάκια και τα μαύρα μποτάκια ήταν η τέως πρωθυπουργός της χώρας.
Η νεότερη γυναίκα ηγέτης στην ιστορία και λάτρης των πάρτι μοιράστηκε πολλές φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, που τη δείχνουν να απολαμβάνει τη νέα της ζωή μακριά από την πολιτική, στις πρώτες της «σωστές καλοκαιρινές διακοπές» εδώ και καιρό, όπως τις αποκάλεσε η ίδια.

Η Σάνα Μαρίν μοιράστηκε επίσης βίντεο με την ίδια να ενσωματώνεται άψογα στο πλήθος των νέων που απολάμβαναν τη συναυλία, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως η πρώην ηγέτις τους χόρευε ανάμεσά τους.
Σε άλλη ανάρτησή της πριν από μία εβδομάδα, η τέως πρωθυπουργός της Φινλανδίας αποκάλυψε τον νέο τρόπο ζωής της. «Αυτό το καλοκαίρι έκανα κανονικές καλοκαιρινές διακοπές για πρώτη φορά μετά από καιρό», έγραψε. «Περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, παιχνίδια με την Έμα (την 5χρονη κόρη της), αθλητισμό, φίλους, καλό φαγητό και αξέχαστα ταξίδια».

Οι περισσότεροι από τους ακολούθους της, πάντως, επικρότησαν την αλλαγή στη ζωή της.

«Δείχνεις καταπληκτική. Σε ευχαριστούμε που δείχνεις στον κόσμο ότι μπορείς να έχεις τη θέση του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα να ντύνεσαι όπως θέλεις», σχολίασε η influencer Caecilie Johansen. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα είχαμε πετύχει ήδη την παγκόσμια ειρήνη εάν οι περισσότεροι παγκόσμιοι ηγέτες ήταν τόσο χαλαροί όσο η Σάνα Μαρίν», σχολίασε ένας άλλος.

Ένας τρίτος συμφώνησε: «Μια πολιτικός που διασκεδάζει και δείχνει πολύ cool. Αυτό δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα στους νέους και εσείς δίνετε στη Φινλανδία εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις».
Υπενθυμίζεται πως η Σάνα Μαρίν εγκατέλειψε την πρωθυπουργία της Φινλανδίας μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε το κόμμα της στις εκλογές τον περασμένο Απρίλιο, ενώ μία εβδομάδα αργότερα εγκατέλειψε και τη θέση της στην ηγεσία του κόμματός της, λέγοντας πως ευελπιστεί «σε μια πιο ήρεμη ζωή».
Η Σάνα Μαρίν είχε γίνει viral πέρυσι, όταν κυκλοφόρησε βίντεό της που την έδειχνε να χορεύει παθιασμένα με έναν ποπ σταρ.

Λίγες ημέρες αργότερα, μια φωτογραφία που διέρρευσε έδειχνε δύο γυμνόστηθες influencers να φιλιούνται σε ένα πάρτι που διοργάνωσε στην πρωθυπουργική κατοικία.

«Είμαι κι εγώ άνθρωπος» είχε δηλώσει τότε σε ομιλία της, υπερασπιζόμενη το δικαίωμά της να έχει ιδιωτική ζωή. «Κάνω τη δουλειά μου. Μαθαίνω από αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν τη δουλειά που κάνουμε, όχι τι κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας».

Εφέτος τον Μάιο, η 37χρονη πολιτικός ανακοίνωσε τον χωρισμό της με τον επί τρία χρόνια σύζυγό της, αν και ήταν μαζί 19 χρόνια. Το ζευγάρι δήλωσε ότι θα παραμείνουν οι καλύτεροι φίλοι, παρά την από κοινού υποβολή της αίτησης χωρισμού.