iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ο Σείχης του Κατάρ
νέος πρόεδρος
της FIBA


Ο Σεΐχης Σαούντ Αλι Αλ Θανί διετέλεσε αντιπρόεδρος της FIBA κατά τον προηγούμενο κύκλο (2019-2023) και πρόεδρος της FIBA Asia από το 2002.
Επιπλέον, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ του Κατάρ και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ.
 
Το 22ο συνέδριο της FIBA, τον εξέλεξε νέο πρόεδρο. Ο Σαούντ Αλί Αλ Θανί, του οποίου η εκλογή έγινε ομόφωνα απ' όλους τους παρεβρισκόμενους, διαδέχεται τον Χαμάνε Νιάνγκ. Οι Καταριανοί μετά το ποδόσφαιρο εισέρχονται και στο μπάσκετ! 
 
Μαζί με τον Ανδρέα Ζαγκλή, στο νέο συμβούλιο θα υπάρχει και μια νέα ελληνική «φωνή», αυτή του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή, Αστέριου Ζώη.
Ο νέος πρόεδρος δήλωσε μετά την εκλογή του: «Είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω αυτήν την ευθύνη, για μένα, για τη χώρα μου, το Κατάρ και για την ήπειρό μας, την Ασία. Τώρα εκπροσωπώ τα συμφέροντα και των 212 Εθνικών Ομοσπονδιών σε όλες τις χώρες και στις πέντε Ηπείρους.
Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και αυτή είναι η πιο σημαντική δύναμή μας. Μπορώ να δώσω μόνο μία υπόσχεση σήμερα και αυτή είναι ότι θα δουλέψω σκληρά μαζί με τους ηγέτες της FIBA ​​και ολόκληρο το Κεντρικό Συμβούλιο για το καλό του μπάσκετ και για το καλό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας».

Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της νέας θητείας (2023-2027):

Κάρολ Κάλαν (ΗΠΑ)
Γιαμίλ Αλεχάντρο Μπουκέλ Πέρεζ (Ελ Σαλβαδόρ)
Γιουζί Ρίτσαρτντς (Παρθένοι Νήσοι)
Γιούκο Μιτσούγια (Ιαπωνία)
Γιάο Μινγκ (Κίνα)
Κάρμεν Τοκαλά (Ρουμανία)
Ματέι Εργιαβέκ (Σλοβενία)
Αστέριος Ζώης (Ελλάδα)
Κριστιάν Μπάκεν (Νορβηγία)
Γιαμπίλ Κουαρτέι (Αυστραλία)
Μπάρτον Ρος Σίπλεϊ (Νέα Ζηλανδία)
Πασκάλ Μουγβανέζα (Ρουάνα)
Ζαν-Μάικλ Ραμαρόσον (Μαγαδασκάρη)

Το νεοσύστατο Κεντρικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη Μανίλα, με αφορμή το Σαββατοκύριακο των Τελικών του Mundobasket 2023.