iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση
ένα από τα παιδιά
της σπηλιάς


Στο ζενίθ η αγωνία στην Ταϊλάνδη  αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πρώτη δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης «Η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα (σ.σ. τοπική ώρα) και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διασωθεί 4 παιδιά με την βοήθεια διασωστών και απομένουν 8 συν ο προπονητής τους. Η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα).  Νωρίτερα, διασώστης που μίλησε στο Reuters είχε αναφέρει ότι βγήκαν 6 παιδιά, μια πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένα από τα 4 διασωθέντα παιδιά είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι Ταϊλανδοί δύτες ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία.

Όπως ανέφεραν οι επίσημες αρχές, το κάθε παιδί συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες.

Οπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναμετέδωσε ο αυστραλιανός δημοσιογράφος Daniel Shutton, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο είναι ο Mongkol "Mark" Boonpiam, ηλικίας 14 ετών.

Τα παιδιά χρειάστηκε να κολυμπήσουν περίπου ένα χιλιόμετρο για να βγουν από τη σπηλιά.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, τα πρώτα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο ήταν εκείνα που είχαν περισσότερες δυνάμεις και μπορούσαν να κολυμπήσουν. Δήλωσε μάλιστα ότι η επιχείρηση «προχωρά καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε».

 

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 50 δύτες από άλλες χώρες και 40 από την Ταϊλάνδη.