iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ιστορική στιγμή! Η NASA
παραδέχθηκε ότι
υπάρχουν εξωγήινοι...


Σε ιστορικές ανακοινώσεις προχώρησε η NASA από την Ουάσινγκτον η οποία σε εκδήλωση που μεταδόθηκε απ ευθείας σε όλο τον πλανήτη, τοποθετήθηκε επισήμως για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα περιστατικά θέασης UFO στην ατμόσφαιρα της Γης.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, με τα όσα ειπώθηκαν εξ αρχής, «εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι», είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον.
Μισή ώρα πριν την εκδήλωση δημοσιεύθηκε μία ανεξάρτητη μεγάλη έκθεση η οποία καταρτίστηκε από σπουδαίους επιστήμονες οι οποίοι για πάνω από έναν χρόνο τα περιστατικά θέασης UFO. 
Όπως είπε ο Μπιλ Νέλσον, η NASA τοποθετεί αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό των UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση των συγκεκριμένων φαινομένων, ενώ θα διοχετευτούν χρηματικοί πόροι για αυτόν τον σκοπό. Ο Νέλσον είπε ότι η NASA θα διορίσει έναν διευθυντή έρευνας UAP, του οποίου η δουλειά θα είναι "η ανάπτυξη και η επίβλεψη της εφαρμογής του οράματος της NASA για την έρευνα UAP". Προσθέτει ότι η NASA θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες για την ανάλυση ανεξήγητων φαινομένων - και θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για την έρευνα στον ουρανό. "Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς για κατοικήσιμα αντικείμενα", λέει ο Nelson. Προσθέτει ότι η NASA θα το κάνει αυτό "με διαφάνεια".
Ο Νέλσον λέει ότι "είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του UAP". Τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη στο διάστημα.
Το αν αυτό σημαίνει ότι μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι είναι ένα άλλο θέμα. Ο Nelson λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι UAPs προέρχονται από το διάστημα - αλλά απλά δεν ξέρουμε τι είναι. "Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα χωρίς προκαταλήψεις, αλλά κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ανακάλυψης", λέει.
 
Μια άλλη ερώτηση υπεβλήθη στο πάνελ από δημοσιογράφο του BBC News: "Το UAP - αυτός ο όρος - έχει χρησιμοποιηθεί εν μέρει για να αποστιγματίσει τα UFO, αλλά το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το UFO... πόσο μεγάλο είναι το στίγμα που εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για εσάς και τι κάνετε πρακτικά γι' αυτό;"
Ο διοικητής Bill Nelson λέει ότι υπάρχει "πολύ φολκλόρ εκεί έξω" και γι' αυτό η NASA "μπήκε στην αρένα" για να εξετάσει το UAP από επιστημονική άποψη. "Εμείς η NASA προσπαθούμε να το μετατοπίσουμε από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη", προσθέτει.
Ο δημοσιογράφος ρωτά επίσης αν η NASA ανησυχεί για τους πιθανούς κανονισμούς για την ΑΙ που θα τεθούν σε ισχύ. Ο κ. Νέλσον λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται "κάποια όρια", αλλά η NASA θα την αξιοποιήσει ως εργαλείο ενώ αναζητά απαντήσεις για το UAP
Η επιτροπή κλήθηκε να σχολιάσει δύο δήθεν "μη ανθρώπινα" πτώματα στο Μεξικό. Τα μουμιοποιημένα δείγματα εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες στο πλαίσιο επίσημων αποκαλυπτηρίων στο Κογκρέσο του Μεξικού, σε μια ακρόαση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των UFO.
Ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel λέει ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter (X) και "δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων". Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
"Ένα από τα κύρια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ σήμερα είναι να μετακινήσουμε τις εικασίες και τις συνωμοσίες προς την επιστήμη και τη λογική και αυτό το κάνεις με δεδομένα", προσθέτει ο Νταν Έβανς, βοηθός αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα.
"Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη για τη NASA, ώστε να συμβάλει στην κατανόηση της φύσης των γεγονότων UAP", λέει ο David Spergel, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons. "Εξετάσαμε τα περιουσιακά στοιχεία της NASA. Ενώ παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ωκεανού, της εγγύς επιφάνειας και της ατμόσφαιρας... συνήθως δεν έχουν την ανάλυση που απαιτείται για τα γεγονότα UAP", λέει.
Η NASA υπαινίσσεται ότι οι δορυφόροι του Έλον Μασκ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση εξωγήινων. 
Ένα άλλο ενδιαφέρον απόσπασμα από την περίληψη επικεντρώνεται στον πιθανό ρόλο της «αμερικανικής εμπορικής βιομηχανίας τηλεπισκόπησης», η οποία λέει ότι «προσφέρει ένα ισχυρό μείγμα δορυφόρων παρατήρησης της Γης που προσφέρουν εικόνες με χωρική ανάλυση κάτω των μερικών μέτρων, η οποία ταιριάζει καλά με τις τυπικές χωρικές κλίμακες των γνωστών UAP [ΑΤΙΑ]».
Και σε παρατηρήσεις που θα είναι αξιοσημείωτες για όσους γνωρίζουν το δορυφορικό σύστημα Starlink που ανήκει στην εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ αναφέρει ότι «η επιτροπή διαπιστώνει ότι τέτοιοι σχηματισμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα ισχυρό συμπλήρωμα για την ανίχνευση και τη μελέτη των UAP, όταν συμβαίνει συμπτωματική συλλογή».