iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Από ώρα σε ώρα
η εισβολή του Ισραήλ
στη Λωρίδα της Γάζας


''Καζάνι που βράζει'' είναι η Μέση Ανατολή καθώς η περιοχή φλέγεται από τον πόλεμο του Ισραήλ με τους τρομοκράτες της Χαμάς, τη στιγμή που το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για χερσαία εισβολή στη Γάζα την οποία ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «σαρωτική».

Χιλιάδες έφεδροι και ειδικές μονάδες συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Γάζα, αναμένοντας το πράσινο φως για την σφοδρή επίθεση κατά της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου έλαβε το "οκ" από την Βουλή για την αύξηση στον αριθμό των εφέδρων, από 300.000 σε 360.000 ενώ στα σύνορα με τη Γάζα βρίσκονται παρατεταγμένα τουλάχιστον 35 τάγματα πεζικού.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό σφυροκόπησαν θέσεις της Χαμάς στην περιοχή, «καθαρίζοντας» το έδαφος για το πεζικό.

Τις τελευταίες ώρες, η ισραηλινή αεροπορία έχει επικεντρώσει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Αλ Φουρκάν, η οποία είναι η «φωλιά» των τρομοκρατών, όπου βρίσκεται το στρατηγείο της Χαμάς στη Μέση Ανατολή το οποίο καθοδηγεί τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Παλαιστινιακής οργάνωσης.
Καταστροφική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Γάζα όπως το Αλ Σίφα όπου βρίσκονται εκατοντάδες τραυματίες. Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε ότι η έλλειψη ιατρικών εφοδίων και φαρμάκων θα οδηγούσε σε μια «καταστροφική κατάσταση» στον θύλακα όπου ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι καθώς δεν επαρκούν τα 8 νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το νοσοκομείο Μπέιτ Χανούν στα βόρεια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, ανέρχεται σε τουλάχιστον 900 νεκρούς και 4.600 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες.