iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Πέθανε ο τρομοκράτης
του μακελειού
στις Βρυξέλλες


Κατέληξε, τελικά, στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς ο Ισλαμιστής τρομοκράτης Λασουέντ Αμπντεσλάμ ο οποίος σκότωσε δύο άνδρες που φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί μετά από ώρες ερευνών εντόπισαν τον 45χρονο από την Τυνησία ο οποίος ήταν παράνομα στο Βέλγιο, κοντά στο σπίτι που είχαν ερευνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Σααρμπέκ. Όπως μετέδωσαν βελγικά μέσα ενημέρωσης ο Αμπντεσλάμ προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης με τους αστυνομικούς να τον πυροβολούν στο στήθος.
Παρά την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 45χρονος, ο οποίος φέρεται να υπέστη ανακοπή στο ασθενοφόρο, κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου οδηγήθηκε.

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στην περιοχή όπου εντοπίστηκε και τελικά εξουδετερώθηκε ο Ισλαμιστής τρομοκράτης είχε βρεθεί και το όπλο με το οποίο είχε τραυματίσει θανάσιμα δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει έναν τρίτο το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα των Βρυξελλών.