iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Πένθος στο παγκόσμιο
ποδόσφαιρο για τον
Σερ Μπόμπι Τσάρλτον


Ο Τσάρλτον αγωνίστηκε 106 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, της οποίας ήταν ο αρχηγός όταν κατέκτησε το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της το 1966 ενώ πέτυχε και 49 γκολ που ήταν επίδοση ρεκόρ για την εποχή του.
Επίσης φόρεσε για 17 χρόνια τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήθηκε ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» κατακτώντας μαζί τους τρια πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Κύπελλο και ένα Κύπελλο πρωταθλητριών.
Ο Σερ Μπόμπι ήταν ένας από τους επιζώντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1957 όταν η τρομερή ομάδα της Γιουνάιτεντ ξεκληρίστηκε επιστρέφοντας από το Βελιγράδι μετά από ευρωπαϊκό ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.
«Η Premier League είναι βαθιά θλιμμένη στο άκουσμα του θανάτου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι σκέψεις και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στην οικογένεια και τους φίλους του Sir Bobby, καθώς και σε όλους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αναφέρει το μήνυμα της Λίγκας